Noutati

Mesaj deschidere an scolar 2020-2021

Dragi elevi, ne adresăm astăzi vouă în numele tuturor profesorilor din Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”. După șase luni triste și extrem de dureroase, școala noastră trăiește din nou grație vouă și este dornică să-și îndeplinească menirea. Și ea și noi, profesorii voștri, suntem pregătiți să vă învățăm o lecție care nu a fost inclusă în niciun manual până acum: aceea a supraviețuirii în fața unui pericol iminent. Ne dorim să fim o echipă puternică și determinată. Dar, pentru asta va trebui să ne reamintim toate lecțiile primite de la părinții și profesorii noștri până acum: lecția curajului, a răbdării, a responsabilității și grijii față de cei dragi, a speranței și încrederii în perseverența minții umane, creatoare de valoare și progres. Noi trebuie să transformăm realitatea pentru a reveni normalul.

Anii de liceu sunt o adevărată buclă temporală. Odată părăsită, vă veți dori să o reluați, veți jindui la amintiri inițiatice și colegiale înfăptuite în aceste încăperi. Vă dorim să rămâneți credincioși omeniei, să nu uitați că tot ceea ce ați gândit cere să fie trăit, că toate ideile și visurile voastre se întrupează în experiențe. Veți lua totul de la început pentru că nimic de valoare nu este oferit de la sine, ci doar prin aplicarea a tot ceea ce pregătiți. Totul este să convertiți negativul în pozitiv și înfrângerea în biruință. Veți primi o listă cât se poate de anodină, cu gesturi în privința igienei. Nimic nou, veți zice, dar, dacă le aplicăm cu strictețe, vom răzbi sănătoși și voioși.

Într-o lume a crizelor economice și instituționale, există încă oaze în care valorile cresc protejate de familii responsabile, de școli cu tradiții solide și de profesori cu har pedagogic. Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” este o școală a înaltei spiritualități cu o viziune modernă bazată pe principii și standarde performante recunoscute la nivel național. Puternic motivat în demersul său de a forma și stimula tinere conștiințe, colegiul nostru a reușit să traverseze criza de identitate cu care s-a confruntat învățământul românesc și a înțeles cum se poate instaura modernitatea prin adevărurile tinerei generații. Prioritatea noastră este aceea de a asigura accesul elevilor noștri la o educație coerentă, de calitate, bogăția ei nefiind rezumată la materiile din programă. Pregătiți să stimuleze creativitatea elevilor, să se identifice cu aspirațiile și modelele lor, profesorii din colegiu nostru orientează parcursul căutării, diseminează informația și modelează conștiința interogativă.

Stimați părinți, ne propunem ca un absolvent al colegiului să devină un om moral, responsabil, demn și civilizat a cărui etică să fie pasiunea pentru cunoaștere, dar și libertatea de a decide cum, când și cât trebuie să ofere sau să solicite lumii pe care o va construi.

Să fim sănătoși într-o lume așteptată în care autoprotecția și altruismul să devină un mod de viață.

Echipa managerială

Comments are closed.